این مطالعه با هدف بررسی تاثیر سطوح مختلف هورمون تیروکسین در آب پرورشی و جیره غذایی بر بقاء و برخی شاخصهای ایمنی موکوس در مراحل اولیه رشد ماهی قزلآلای رنگینکمان انجام شد. آزمایش در سه مرحله تخم چشمزده تا تفریخ کامل تخم، لارو تفریخ شده تا زمان تغذیه فعال و زمان تغذیه فعال تا وزنگیری حدود 1 گرم بچهماهی انجام شد. در هر مرحله، آزمایش در سه غلظت محلول تیروکسین (03/0، 06/0 و 09/0 میلیگرم در لیتر) به همراه گروه شاهد (فاقد هورمون تیروکسین) با 3 تکرار انجام گردید. تیروکسین در مراحل اول و دوم، به آب و در مرحله سوم به غذا اضافه گردید. در انتهای مرحله سوم بقاء و برخی شاخصهای ایمنی موکوس مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که بالاترین میزان بقاء در تیمار 9 برابر با 33/1 ± 67/98 به دست آمد. شاخصهای ایمنی پروتئین کل، ایمنوگلوبولین و لیزوزیم در مقایسه با سایر تیمارها تفاوت معنیداری از خود نشان داد (05/0>p). بیشترین میزان پروتئین (18/0 ± 08/2 میلیگرم بر میلیلیتر)، میزان ایمنوگلوبولین (09/0 ± 65/0 گرم بر دسیلیتر) و میزان لیزوزیم (02/0 ± 90/1 میکروگرم بر میلیلیتر) در تیمار 9 ثبت گردید. بر اساس مطالعه حاضر، هورمون تیروکسین منجر به اثرات مثبت بر درصد بقاء و برخی شاخصهای ایمنی در بچهماهی قزلآلای رنگینکمان گردیده است.
Kiapour F, Hajimoradlou A, Ghorbani R, Hajibeglou A. The effect of thyroxine hormone on the survival and some safety indicators in the early stages of growth of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). JAIR 2024; 12 (3) :51-60 URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-869-fa.html
کیاپور فاطمه، حاجیمرادلو عبدالمجید، قربانی رسول، حاجیبگلو علی. تاثیر هورمون تیروکسین بر بقاء و برخی شاخصهای ایمنی در مراحل اولیه رشد قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss). نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی. 1403; 12 (3) :51-60